iPhone 6 prepaid

iPhone 6 prepaid

Ook Apple is met een nieuw toestel op de proppen gekomen. Na alle toevoegsels achter de iPhone 5 is het nu tijd voor een nieuwe reeks: de iPhone 6. iPhone 6 (plus) prepaid bestellen? Lees eerst onze review!

Het eerste wat opvalt is dat het toestel groter is dan de voorgangers. Waar dit toestel een scherm van 4,7 inch bevat, was dat in de voorgaande modellen nog rond de 4 inch. De iPhone6 plus bevat zelfs een 5,5 inch scherm!

Ondanks de grootte ligt het toestel toch erg prettig in de hand, iets wat vooral door de rondere randen komt. Opnieuw is het scherm erg mooi en zijn de kleuren en het contrast levensecht. Ook de camera lijkt prima in orde te zijn en de accu gaat lang mee, iets wat tegenwoordig lang niet zo vanzelfsprekend meer is en daarom zeker een punt van aandacht zal zijn.

De prijs is echter wel weer behoorlijk hoog. Het basismodel heeft slechts 16 GB opslagruimte en gaat voor niet minder dan € 639,- van de hand, waar je bij Samsung al de Samsung Galaxy S6 met dubbel zoveel ruimte voor krijgt. Helaas is er ook bij de iPhone 6 geen mogelijkheid tot uitbreiding middels een SD kaartje.

Op de behuizing na is er niet heel veel veranderd. Het scherm is groter en dat is de voornaamste verandering. Er is meer ruimte en dat is prettig, het typt makkelijker en apps laten zich eenvoudiger bedienen. Verder zijn er uiteraard kleine wijzigingen aan bijvoorbeeld de camera. Foto's zijn mooier dan bij die van de voorgangers, vooral in het donker. Verder is Apple's nieuwste besturingssysteem, iOS 8, een hele verbetering. Apple laat de consumenten hier meer los en geeft de ontwikkelaars meer macht over het toestel waarbij meer zaken te wijzigen en beheren zijn. Apple gaat hiermee meer richting het erg open Android, al stond Apple voorheen juist bekend om het strenge beleid als het ging om rechten van apps. iOS 8 verschijnt echter ook gewoon voor de iPhone 5s, en daarmee is dat voordeel dus verdwenen. De echte meerwaarde van de iPhone 6 is dus niet geheel duidelijk. Natuurlijk zijn er diverse wijzigingen en is het toestel zeker niet slechter, maar het is de vraag wie het grote bedrag van € 639,- ervoor over heeft, en dan krijg je daarvoor slechts het basismodel met 16 GB opslag. Er zijn immers rond die prijs toestellen te verkrijgen met veel betere specificaties.